"Amíg vannak olyanok, akik féltékenyek ránk és utálnak minket, addig valamit nagyon jól csináltunk"

2011. február 22., kedd

Kard ki kard

Pat Shaw, azaz a másik sprinter szupersztár, Rocket Man trénerénél kiverte a biztosítékot, hogy az egész világ beájult Black Caviar parádés győzelme után.

"Ő egy top kanca, de az enyém egy top herélt - kezdte panaszáradatát egy ausztrál lapnak Shaw. "Hogyan nevezhetünk egy lovat a világ legjobbjának, ha az még ki sem mozdult Ausztráliából? Mi szívesen utazunk Ausztráliába, de előbb meg szeretnénk végre nyerni az idén a Global Sprint Challenge sorozatba kerülő KrisFlyer International Sprint-et Szingapúrban. Hogyan mondhatjuk, hogy ő a legjobb, amíg nem versenyzett J J The Jetplane és Sacred Kingdom ellen?"

Nos, ez a savanyú a szőlő tipikus esete. Rocket Man ugyanis szintén csak 10. futására lépett ki hazájából, és rögtön ki is kapott. Mai napig kerülik vele az amerikai/európai versenyeket, azaz csak a Szingapúr/Hong Kong/Dubai háromszögben versenyez.  Mérlege azonban így is bámulatos. 16 futás, 12 győzelem és 4 második helyezés, de ami talán ennél beszédesebb adat, hogy a négy elszenvedett veresége, azaz a hátrányok összeadva is csak összesen 1,2 hossz. Group 1-es szinten ez szenzációs mérleg.  Rocket Man legközelebbi versenye március hatodikán lesz. Akkor a 125 ezer dolláros Kranji Stakesben áll starthoz, majd utazik is Dubaiba a 2 millió dolláros Dubai Golden Shaheen futamára.  Ezt követően szeretné megnyerni a már említett szingapúri csúcsfutamot, hiszen az elmúlt két évben ebben a második helyen végzett.
Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése