"Amíg vannak olyanok, akik féltékenyek ránk és utálnak minket, addig valamit nagyon jól csináltunk"

2011. március 29., kedd

Black Caviar

"Meg szeretném dönteni Zenyatta rekordját. Aki úgy gondolja képes vagyok 20 versenyt nyerni veretlenül, az like-oljon" - olvasható Black Caviar facebook oldalán.

Hat órával ezelőtt született meg a bejegyzés és eddig 140-en kedvelik. Magam is. Zenyatta még a BC Classicban aratott győzelméért sem kapott akkora osztályzatot mint amit Black Caviar már elért. (128 - 133). Majd jókat lehet ezen vitatkozni, ki a jobb. Szerintem értelmetlen, mindenesetre amennyiben Black Caviar az évet a világranglista élén tudná zárni, az nem akámi lenne. Az nem túl gyakori eset (mármint sprinter a lista élén) nem is tudom mikor fordult elő utoljára.

Neil Clark az imént hívta fel a figyelmemet egy cikkre, ahol Peter Moody, Black Caviar trénere arról beszél, hogy 2012-ben lehetséges, hogy a csodasprintert indítják Ascotban.  Mellesleg azt is megemlíti, hogy Ausztráliába nem igen visznek lovakat a Melbourne Cup-on kívül, pedig a pénzdíjak és a pályák is kiemelkedőek. Végül nem felejtette el megjegyezni: aki a lovával szeretne az idei évben versenyezni annak Ausztráliába kell utaznia. (Talán Hong Kongban fut Black Caviar decemberben. Talán.... A hírek szerint viszont Goldikovának ott lesz az utolsó versenye.)
Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése