"Amíg vannak olyanok, akik féltékenyek ránk és utálnak minket, addig valamit nagyon jól csináltunk"

2012. szeptember 28., péntek

Jó vételek?

Nem tudom Önök, hogy vannak vele, de én nem szeretem az árverések PDF-es kiadványát böngészgetni.  Ellenben a könyv formulában kiadott árverési katalógusokat órákig is bújom. Szerencsére Európa több árverező cége is megtisztelt azzal, hogy elküldi a Racing Portal számára az aktuális kiadványait. A franciák egy nagyobb és egy kisebb árverésre készülnek. Az ARC Sale-t október 6-án tartják Saint-Cloudban, míg a hagyományos őszi yearling árverésükre október végén kerül sor Deauville-ban. Előbbi katalógusát tanulmányozva két érdekességet találtam. (Persze jóval több mint kettőt, de ezekről szólnék most) Ezen az aukción, a tréningben levő lovakat kínálják eladásra. 22-es számmal látható a katalógusban Girolamo, aki éppen a múlt héten nyerte meg a Preis von Europa-t. 
...de ami inkább érdekesség, hogy felvezetik a képen látható Shamalgan-t (Footstepsinthesand) is, aki Overdose mellett régiónk legjobb lova volt az utóbbi években. Cseh színekben futva, 2010 májusában Lope De Vega és Dick Turpin (!!!) mögött harmadik helyen ért célba a Poule D'Essai Des Poulains futamában, azaz a 2000 Guineas-ben. Az idei esztendőben legtöbbször Gr3-as, 1400, 1600 méteres versenyekben láthattuk Xavier Nakkachdji idomítottját. Nyernie utoljára, tavaly szeptemberben Baden-Badenben sikerült. Kíváncsian várjuk, ha elkelnek, milyen áron cserélnek gazdát.

A franciáknak egyébként Marchand D'Or mellett még egy nagy visszavonulójuk van a héten, a tavalyi 2000 Guineas nyerő Tin Horse személyében.

Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése