"Amíg vannak olyanok, akik féltékenyek ránk és utálnak minket, addig valamit nagyon jól csináltunk"

2012. november 2., péntek

Magyar vásárlások Newmarketben - 2. rész

Az 1090-es számon felvezetett kétéves kancát Szuna Szabolcséknak ütötték le háromezres áron. Ensure még nem versenyzett, de tulajdonosa és trénere is jól ismert számunkra. A ló a nemrégiben visszavonult csodapaci, Frankel tulajdonosáé, azaz Khalid Abdullah-é (volt). Trénere pedig az az Amanda Perrett, akinek istállójában több hónapig állt Overdose. A papa Three Valleys, 1000-1800 méter között nyert versenyeket, maximum Gr. 3-as szinten, Angliában és az Egyesült Államokban. A mama, Tentative eddig egy nyerőt adott Provisional személyében.
   
Nem tudom, hogy adtak e már valaha magyar futtatók 18 000 guineas-t egy lóért (vélhetően igen), mindenesetre most a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. ennyit fizetett Mutamaiz-ért. A kétéves csődör papája, a már az első részben bemutatott Tamayuz. Az anyai ág viszont hemzseg a Black Type nyerőktől. A mama, Luana már hét nyerőt adott, köztük a Gran Premio di Milano második helyezettjét, Hattan-t. Csikónk eddig négy versenyben állt starthoz (1600 és 2000 méter között) de nyernie nem sikerült. Kíváncsian várjuk, hogy miként térül meg a magyar szemmel igencsak magasnak tűnő vásárlási összeg. Hozzá kell tennünk azonban, hogy a pedigrére pillantva az ár egyáltalán nem tűnik túlzónak. (1203)

Isabelle’s Dream első csikóját hozza Felsőpakonyba az Álmodó csapat. A papa Excellent Art aki a Royal Ascoton nyert Gr. 1-es versenyt. A 2000 guineas-be került két éves mén, Beau Dreamer névre hallgat és vélhetően a Kincsem Parkban futja majd élete első versenyét. (1216) 

Szintén Szuna Szabolcs istállójába kerül a szenzációs pedigrével rendelkező kétéves kanca, Rock Act. A papa Rock of Gibraltar, ha más nem Steady As A Rock révén ismert lehet mindenki előtt, míg a mama, Second Act, "a nagy" Sadler’s Wells lánya. Rock Act szintén első ivadékként kerül hazánkba, és remélhetőleg hamar feledi majd első futását, hiszen bő egy héttel ezelőtt, Newmarketben, 1400 méteren utolsóként ért célba. (1225)

1228-as számmal vezették fel, a még nem futó 2 éves mént, Lord Sutch-ot. Őt is az Álmodó csapat hozza Felsőpakonyba. Az anyai ág hemzseg a Black Type nyerőktől, de a mama Zooming sem panaszkodhat, hiszen öt futó ivadékából, kettő már győzni is tudott. Az apa, Sir Percy nem akárki, hiszen 2006-ban ő nyerte meg, a versenyek versenyét, az Epsom Derbyt. Ő sem tűnik rossz beruházásnak. 

Az utolsó magyar vétel, szintén a Szenttamási méneshez köthető, hiszen ők ütötték le 6000-es áron, a kétéves kancát, Jet Acclaim-et. A mama (Jellett) eddig egy nyerőt adott, míg a papa, Acclamation rövid távon aratott győzelmeket. A kanca 7 versenye (1000-1200 m) után még nyeretlen. (1347)

Természetesen, lehet hogy ezeknél több lovat vásároltak a futtatók, de velünk ezeket az információkat osztották meg.

Mindannyiuknak jó egészséget kívánunk, új tulajdonosaiknak pedig, hogy minél tovább örömüket leljék friss kedvenceikben, azaz azok, minél több szép pillanattal hálálják meg a bizalmat. 

Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése